Suomen puolesta

Kansalaisaloite menossa läpi.

Kansalaisaloite perintö- ja lahjaveron poistosta on menossa läpi. Aloite on kerännyt jo 40 000 nimeä ja vielä on kaksi kuukautta aikaa 6.5 asti.

Leskien ja surevien lasten osa on maksaa perintövero ja jopa menettää synnyin kotinsa sen takia. Perintöveroa ei maksa rikkaat, köyhät pysyvät köyhinä ja keskiluokka kurjistuu. Leima-/varainsiirtovero 1,8-4% riittää, tätä veroa jos nostetaan 1% on perintöveron tuotto kuitattu. Pelkkä talouden kasvu PK -yritysten investointien lähtiessä liikkeelle riittää, se tuo aitoja työpaikkoja Suomeen.

60% kansanedustajista puoltaa aloitteen läpimenoa, KL gallupin mukaan. Nyt on tärkeää saada loput 50 000 nimestä ja toimittaa se vielä tämän eduskunnan käsittelyyn.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PasiMattila kuva
Pasi Mattila

tämä uskoakseni on helppo menemään läpi koska onhan poliitikan piirissä iäkkäitä ihmisiä joille tästä on omaa etua. näennäistä keskustelua kuitenkin asiasta tehdään jotta saadaan jotain muita päätöksiä sen takana piiloon

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

On epätodennäköistä, että eduskunta hyväksyy tätä lakiehdotusta siksi, että se on budjettivaikutteinen. Niissä on aina tiukka puolue- ja hallituskuri. Perintöveron poisto on mahdollista ainoastaan hallituksen esityksestä, jossa on arvioitu vaikutus valtion talousarvioon ja suhde muuhun verolainsäädäntöön.

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela

Perintövero merkitys on aika vähäinen osavaltiolle, vain 300-500 miljoonaa ja kulut 45-50 miljoonaa. Varinsiirtovero on kolminkertainen ja jopa hyödyllinen vero. Rikkaat haluaa poistaa sen, koska kaikki joutuvat maksamaan sen suhteessa omaisuuteen. Varainsiirtoveroa/leimavero ei voi kiertää, perintöveron voi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen allekirjoittanut aloitteen mutta mitä tarkoittaa että "perintöveroa eivät maksa rikkaat"?

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela

Rikkaat pystyvät kiertämään perintöveron. Toinen vaihtoehto on muuttaa maasta. Viro, Ruotsi, Norja, Venäjä, Portugali vain muutaman mainitakseni, näissä ei ole perintöveroa. Parempi olisi, jos Nalle, Onniset ja muut rikkaat muuttaneet käyttäisivät rahat Suomessa ja saataisiin vielä verotuloja, nyt nuollaan näppejä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko Nalle saamassa perintöä? Ei perinnön jättäjän muutto vaikuta perintöveroon. Ja isosta perinnöstä maksetaan tietenkin samat prosentit kuin pienestäkin perinnöstä.

Asia on hyvä mutta perusteesi ontuvat.

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela Vastaus kommenttiin #4

Vainajan asuin maan mukaan toimitaan, lapset saa asua Suomessa. On kyllä paperi "helvetti". Ja Nalle ei maksa tulo- tai osinkoveroja Suomeen, vaan Ruotsiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Suomessa asuvan perintövero määritellään Suomen lakien mukaan riippumatta vainajan asuinmaasta: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/peri...

"Jos perillinen asuu Suomessa, on hänen maksettava veroa ulkomailta saamastaan perinnöstä. Perinnönjättäjän ja -saajan kansalaisuudet eivät vaikuta perintöverovelvollisuuteen"

Miten ne tulo- ja osinkoverot nyt tähän asiaan liittyvät?

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela Vastaus kommenttiin #6

Vainajan kiinteestä omaisuudesta Suomessa joutuu maksamaan Suomeen, mutta ei muusta. Nalle oli Suomen parhaita veronmaksajia, nyt Ruotsin. Tämä on lyhytnäköistä, jos perintöveroa ei poisteta raha muuttaa Suomesta ja jää verot ja kulutus (työllistävä vaikutus) Suomesta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

"Vainajan kiinteestä omaisuudesta Suomessa joutuu maksamaan Suomeen, mutta ei muusta."

Hmm, et sitten lukenut tuota linkkiäni tai edes lainaustani siitä.
Nallen muutto Ruotsiin ei vaikuta hänen perillistensä aikanaan maksamiin perintöveroihin millään tavalla.

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela Vastaus kommenttiin #8

Ketä heistä asuu Suomessa? Poika asuu Englannissa ja Nalle myi ainakin yhden kartanon hänelle = ei perintöveroa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Ei aavistustakaan missä asuvat. Väitteesi siis oli että perintöverotus suoritetaan vainajan asuinmaan mukaan, tähän puutuin. Miksi ihmeessä kartanon myynnistä pitäisi maksaa perintöveroa?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Itse olen sitä mieltä, että työn verotusta pitäisi vähentää eikä perintöveroa. Perinnön eteen kukaan ei ole tehnyt työtä joten korkeakin verotus on täten oikeutettua. Työstä saatu palkka on taas tehty hiellä ja verellä ja sitä pitäisi verottaa vähemmän kuin perinnöstä saatua.

Mehän saamma tällä systeemillä missä perintöjä ei veroteta uuden yläluokan joka ei koskaan tee mitään koska varallisuus siirtyy isältä pojalle. Joten ei muuta kuin lekottelemaan.

Käyttäjän vaskelajyrki kuva
Jyrki Vaskela

Kyllä osavaltion pitäisi puuttua ilmeisesti mielestäsi ihmisten ravintola kulutukseen ja matkusteluun/rahan käyttöön? Mielestäni, jokainen saa käyttää rahansa kuten haluaa. Vanha sanonta, "minkä 3 sukupolvea säästää, sen yksi vetää kurkusta alas".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#14
Mielestäni, jokainen saa käyttää rahansa kuten haluaa
..........

Mitä oikein tarkoitat?

Että kaikki verot poistetaan koska valtio ei saa puuttua ihmisten rahan käyttöön?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Pysyisit edes spämmäämässä aivopierujasi oman blogisi parissa.

..|..

Toimituksen poiminnat